Arsenal gelijk tegen Spurs, Klopp voor het eerst onderuit

Jw
8 november 2015, 19:18

Tottenham Hotspur heeft het zondag nagelaten rivaal Arsenal een harde tik uit te delen. De Spurs gingen in de Londense derby lange tijd aan de leiding door een doelpunt van Harry Kane, maar Kieran Gibbs redde in de slotfase een punt voor Arsenal (1-1). Omdat eerder Manchester City ook al gelijkspeelde, is Manchester United samen met Leicester City de grote winnaar van het weekend. Zij lopen twee punten in. 

Arsenal had midweeks een dreun gekregen in München. De ploeg van manager Arsene Wenger werd door Bayern München vernederd met 5-1. De vraag was dan ook of de nummer twee van de Premier League op tijd was hersteld van deze klap. Lange tijd was het antwoord daarop: nee.

Van Tottenham Hotspur ging namelijk de meeste dreiging uit in het Emirates Stadium. De basisformatie van de Spurs bevatte een hoog 'Eredivisie-gehalte' met Moussa Dembele, Jan Vertonghen; Toby Alderweireld en Christian Eriksen. Laatstgenoemde kreeg een goede kans op de openingstreffer, maar schoot voorlangs.

Harry Kane zette Tottenham in de 32ste minuut alsnog op voorsprong. De Engelse spits rondde een prachtige pass van linksback Danny Rose af (0-1). Het was het zevende doelpunt van Kane in de Premier League dit seizoen.

De krachten bij Arsenal vloeiden weg in de slotfase, maar toch werd een punt veiliggesteld. Gibbs rondde een op maat gesneden voorzet van Mesut Özil af (1-1). 

Eerste nederlaag Klopp

Jürgen Klopp heeft het lek nog niet definitief boven bij Liverpool. De Duitse trainer werd als wonderdokter binnengehaald en gaf de fans vorige week hoop met een 3-1 zege op Chelsea. Vandaag ging Liverpool in eigen huis echter pijnlijk onderuit tegen Crystal Palace, wat wel de eerste nederlaag was onder Klopp. Scott Dann maakte in de slotfase het winnende doelpunt, nadat Yannick Bolasie en Philippe Coutinho daarvoor tot scoren waren gekomen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen