Zuid-Afrikaan Sexwale vijfde kandidaat FIFA-verkiezing

24 oktober 2015, 21:26

Tokyo Sexwale is de vijfde persoon die zich kandidaat heeft gesteld voor de FIFA-presidentsverkiezing die op 26 februari 2016 wordt gehouden. Dat heeft de woordvoerder van de Zuid-Afrikaan zaterdag bevestigd.

Sexwale was lid van het organisatiecomité van het WK 2010 dat in Zuid-Afrika werd gehouden. Hij zat in het verleden samen met Nelson Mandela, oud-president van Zuid-Afrika, gevangen op Robbeneiland. Sexwale lijkt bij de verkiezing op de steun van de Duitse voetbalbond DFB te kunnen rekenen.

Sexwale gaat de strijd aan met prins Ali bin Al-Hussein uit Jordanië, oud-voetballer David Nakhid uit Trinidad en Tobago, de Fransman Jérôme Champagne en oud-voetballer Michel Platini. Laatstgenoemde was lange tijd de favoriet voor de opvolging van Sepp Blatter, maar is momenteel negentig dagen geschorst vanwege een mogelijk omkoopschandaal. Het is nog niet duidelijk of de UEFA-voorzitter mag deelnemen aan de verkiezing. Andere geïnteresseerden hebben tot en met 26 oktober de tijd om zich te kandideren voor de electie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen