Van Praag: "Rol FIFA-preses zie ik niet zitten"

15 oktober 2015, 19:26

Er doen geruchten de ronde dat enkele Europese landen Michael van Praag naar voren willen schuiven voor de FIFA-presidentsverkiezing van 26 februari 2016, mocht UEFA-preses Michel Platini schuldig worden bevonden in een omkoopschandaal. De KNVB-voorzitter heeft echter geen interesse in de functie van topman van de mondiale voetbalbond.

"Het FIFA-presidentschap zie ik niet zitten. Dat ga ik niet doen. Wij vinden het bij de UEFA een verkeerd signaal om nu met een tweede kandidaat te komen. Daarmee geef je aan dat je Platini ook niet helemaal vertrouwt", aldus Van Praag bij de NOS. De 54 UEFA-landen schaarden zich donderdag juist unaniem achter de Fransman, die een voorlopige schorsing van negentig dagen uitzit vanwege een verdachte betaling van FIFA-baas Sepp Blatter aan hem.

"De UEFA waardeert het werk van Platini. Wij steunen hem, omdat hij recht heeft op een eerlijk proces en snelle veroordeling, zover er sprake is van een veroordeling. Een veroordeling kan namelijk ook betekenen dat hij vrijgesproken wordt", vervolgt Van Praag. De oud-voorzitter van Ajax zou ook worden gezien als kandidaat voor de opvolging van Platini als UEFA-voorzitter, mocht de Fransman een definitieve straf krijgen. Van Praag: "Ik heb lekker aan dat gespeculeer niet meegedaan, met dat 'als', 'als', 'als', schiet je niets op. We gaan eerst kijken hoe deze zaak met Platini afloopt. Maar ik heb mijn naam vandaag wel gehoord bij enkele landen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen