Van Bronckhorst hoopt goede reeks te vervolgen

16 oktober 2015, 17:21

Giovanni van Bronckhorst keert komende zondag terug in het Abe Lenstra Stadion, waar hij vorig seizoen in de play-offs zijn vuurdoop beleefde als hoofdcoach van Feyenoord. De oefenmeester hoopt in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen de goede prestaties in de eerste twee maanden van het seizoen door te zetten.

"Daar moet onze focus op gericht zijn", zegt Van Bronckhorst in zijn wekelijkse perspraatje op de officiële website van Feyenoord. De Rotterdamse club pakte in de eerste acht wedstrijden negentien punten, evenveel als Ajax. De twee aartsrivalen zijn daarmee gedeeld koploper in de Eredivisie. De Amsterdamse concurrent speelt zaterdag uit tegen Heracles Almelo, dat op één punt van de twee leiders verrassend derde staat.

Van Bronckhorst kan in Heerenveen niet beschikken over Rick Karsdorp. De rechtsback wordt waarschijnlijk, net als twee weken geleden tegen De Graafschap, vervangen door Bart Nieuwkoop. Michiel Kramer is wel beschikbaar, aangezien de beroepscommissie van de KNVB zich pas aanstaande maandag buigt over de strafzaak rond de aanvaller voor diens gedrag tegen De Graafschap.

"Vandaag was de eerste dag dat we iedereen weer terug hadden van internationale verplichtingen. De ene speler is met een beter gevoel teruggekomen dan de ander, dat hoort erbij", aldus Van Bronckhorst, doelend op onder meer de mislukte EK-kwalificatie van Oranje. "Daar hebben we ook over gesproken. In groepsverband en met sommigen ook individueel. Het belangrijkste is dat de jongens er op de juiste wijze mee omgaan, dat is goed voor hun ontwikkeling."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen