Topscorer Kuyt lacht: "De lat ligt hoog door mijn zoontje"

27 oktober 2015, 16:30

Mede door twee hattricks op rij is Dirk Kuyt met tien goals de topscorer van de Eredivisie. De aanvaller van Feyenoord aast op het maken van doelpunten, om niet overvleugeld te worden door zijn zoontje.

"Mijn zoontje is sinds onze terugkeer uit Turkije bij Quick Boys gaan spelen en hij scoort aan de lopende band. In het weekeinde speelde hij de derby Quick Boys-Katwijk met de jeugd en hij maakte er vier", zegt Kuyt tegen De Telegraaf. Hij geniet van de 'concurrentiestrijd'. "Ik had hem duidelijk gemaakt wat een derby inhoudt, als twee rivalen tegen elkaar spelen. Na afloop had hij geloof ik wel in de gaten wat de impact van zo'n wedstrijd is. Die vier goals deden veel voor hem. Maar dan begrijpen jullie ook waarom voor mij de lat hoog ligt, haha."

Woensdag speelt Kuyt zelf met Feyenoord in de Kuip de Klassieker tegen Ajax in de KNVB Beker. "In Rotterdam blijft de wedstrijd tegen Ajax toch wel heel bijzonder. Hier heb ik het gevoel dat niet alleen de club, maar ook het Legioen en zelfs de hele stad Rotterdam lang trots is als wij van Ajax winnen", stelt de voormalig Oranje-international.

Kuyt heeft dinsdag met sommige jonge jongens in de Feyenoord-selectie gesproken over de Klassieker en wat hen te wachten staat. "Sommige jongens spelen hun eerste Klassieker. Dit zijn voor iedereen de mooiste wedstrijden. Er zit zoveel emotie in. Als je hem wint is het meteen weer een herinnering voor het leven", aldus Kuyt. Dat laatste meent hij oprecht. "Ja, zo zie ik dat."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen