Lodeweges en SC Heerenveen per direct uit elkaar

20 oktober 2015, 20:16   Bijgewerkt: 20 oktober 2015, 20:23

De wegen van Dwight Lodeweges en SC Heerenveen scheiden zich per direct. De Friese club meldt dinsdagavond via de officiële kanalen dat de 57-jarige coach zijn vertrek heeft aangekondigd. "SC Heerenveen heeft het ontslag geaccepteerd en dankt Lodeweges voor de inzet", klinkt het in het Abe Lenstra Stadion.

Lodeweges was bezig aan zijn tweede seizoen als coach van SC Heerenveen. In de eerste jaargang werd de finale van de play-offs bereikt, waarin Vitesse te sterk was. Dit seizoen werd begonnen met een thuiszege op promovendus De Graafschap, maar daarna kwam de klad erin. Het dieptepunt was de thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen Feyenoord (2-5 verlies), toen SC Heerenveen al na veertig minuten met 0-5 achter stond. De Friese club is met zeven punten uit negen duels de nummer vijftien van de Eredivisie.

Lodeweges sloot na de afgang tegen Feyenoord zijn vertrek bij Heerenveen al niet direct uit. "Zolang ik ergens werk, doe ik mijn uiterste best. Als de wegen scheiden, dan is dat zo", sprak de geboren Canadees cryptisch voor de camera van de NOS.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen