Arbiter Kuipers: "Ik ben bovenal supporter van Oranje"

Jw
18 oktober 2015, 22:08

Björn Kuipers beseft dat de uitschakeling van het Nederlands elftal positieve gevolgen kan hebben voor zijn eigen loopbaan. Doordat Oranje niet aanwezig zal zijn op het EK, maakt hij als scheidsrechter meer kans om verder te komen in het toernooi. Toch had ook de arbiter er afgelopen week de pest in.

"Op het WK waren ik en mijn assistenten goed in vorm, maar toen Oranje de halve finale haalde, was het einde oefening voor ons. Dat was heel vervelend, maar voor het Nederlandse voetbal was het fantastisch. Ik ben bovenal supporter van het Nederlands elftal en een EK- of WK-finale fluiten is een droom voor mij, maar ik wil het land niet in de weg zitten", zei Kuipers tegen de NOS.

Kuipers staat te boek als de beste scheidsrechter uit Nederland en heeft ook buiten deze landsgrenzen een uitstekende naam. Zo floot de 42-jarige leidsman uit Oldenzaal in 2013 de finale van de Europa League en de Confederations Cup. Een jaar later werd hij aangewezen om de Champions League-finale tussen Real Madrid en Atlético Madrid in goede banen te leiden. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen