Engelse bond trekt steun voor Platini voorlopig in

16 oktober 2015, 13:16

De Engelse voetbalbond FA heeft de steun voor Michel Platini voor diens kandidatuur voor het FIFA-presidentschap opgeschort, zo meldt de organisatie vrijdag via de officiële kanalen. Donderdag schaarden de 54 UEFA-landen zich na een spoedbijeenkomst in het Zwitserse Nyon nog unaniem achter de Franse UEFA-preses.

Platini zit momenteel een voorlopige schorsing van negentig dagen uit vanwege een verdachte betaling van FIFA-voorzitter Sepp Blatter van 1,8 miljoen euro aan hem in 2011. Advocaten van de oud-topvoetballer legden donderdag bij de bijeenkomst in Nyon aan vertegenwoordigers van de 54 UEFA-lidstaten uit hoe de zaak in elkaar zit, al konden de details niet met de media gedeeld worden aangezien het proces nog gaande is.

"Maar als gevolg van het kennis nemen van die informatie heeft het bestuur van de FA vrijdagochtend geconcludeerd dat het de steun voor Platini's kandidatuur voor het FIFA-presidentschap moet opschorten, totdat het proces voorbij is en zijn rol duidelijk is", meldt de FA vrijdag in een statement. Daarna neemt de Engelse bond een beslissing of het Platini al dan niet bijstaat in diens jacht op de FIFA-troon.

De FIFA-presidentsverkiezing staat gepland voor 26 februari van het volgende jaar.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen