'Diverse UEFA-landen denken ook aan Van Praag'

15 oktober 2015, 18:43

De 54 UEFA-landen schaarden zich donderdag na spoedoverleg in het Zwitserse Nyon unaniem achter preses Michel Platini voor diens kandidatuur voor de FIFA-presidentsverkiezing op 26 februari 2016. Desondanks zouden diverse lidstaten ook denken aan Michael van Praag, zo schrijft de BBC.

Een bron binnen de UEFA laat tegenover de Britse omroep weten dat er ook landen zijn die vinden dat er een plan B opgesteld moet worden. KNVB-bondsvoorzitter Van Praag zou als één van de alternatieven voor Platini worden gezien. Van Praag was eerder dit jaar al in de race voor het FIFA-presidentschap, maar trok zich een week voor de verkiezing terug om zich achter de Jordaanse prins Ali te scharen.

Prins Ali redde het niet tegen Sepp Blatter, maar laatstgenoemde kondigde enkele dagen na de verkiezing zijn vertrek aan als gevolg van alle schandalen binnen de FIFA. Een nieuwe electie staat gepland voor 26 februari 2016 en Platini is vooralsnog één van de kandidaten, net als prins Ali. Eerstgenoemde zit echter een voorlopige schorsing van negentig dagen uit vanwege een verdachte betaling van Blatter aan hem van 1,8 miljoen euro in 2011.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen