De Haan interim-trainer van SC Heerenveen

20 oktober 2015, 21:46

Foppe de Haan is de komende vier wedstrijden interim-trainer van SC Heerenveen. De 72-jarige oefenmeester, in het verleden jaren succesvol werkzaam bij de Friese club, is de opvolger van de eerder op de dag opgestapte Dwight Lodeweges. De Haan heeft Heerenveen onder zijn vleugels in de duels met Willem II, Helmond Sport (beker), Cambuur en FC Twente.

"De bedoeling is dat ik tot de interlandweek de honneurs waarneem, wellicht nog een aantal extra wedstrijden als de zoektocht van de club naar een nieuwe trainer wat langer duurt", zegt De Haan tegen FOX Sports. "Het is een vervelende situatie voor Heerenveen, maar voor Dwight helemaal. Zo'n besluit neem je niet zomaar. Ik heb wel even moeten nadenken over het verzoek, want mijn vrouw moest er natuurlijk ook achter staan."

Heerenveen is met zeven punten uit negen duels de nummer vijftien van de Eredivisie. De Haan denkt dat de club beter kan. "Er zit talent genoeg in de selectie. Ik hoop de jongens weer aan het voetballen te krijgen, ze hebben een schouderklopje nodig. Het is een mooie uitdaging", aldus De Haan, die assistentie krijgt van Tieme Klompe en Johnny Jansen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen