De Boer: "Ik denk dat wij Feyenoord heel erg pijn kunnen doen"

27 oktober 2015, 17:07

Frank de Boer acht de verhoudingen tussen zijn club Ajax en aartsrivaal Feyenoord 'op dit moment gelijk'. Beide ploegen gaan samen aan kop in de Eredivisie. In de komende elf dagen staan ze twee keer tegenover elkaar in de Rotterdamse Kuip, woensdag is de eerste aflevering. Dan strijden Feyenoord en Ajax om een plek bij de laatste zestien van de KNVB Beker.

"Feyenoord zit in een goede schwung en heeft het thuisvoordeel. Het veldspel ziet er goed uit bij ze. Maar ze hebben ook de kwaliteiten om de tegenstander met lange ballen pijn te doen. Maar ik denk dat wij hen ook heel erg pijn kunnen doen. Als wij zo goed staan als tegen Vitesse heb ik er veel vertrouwen in", zegt De Boer op de officiële website van Ajax. De selectie van Feyenoord bevat meer routine dan die van Ajax, wat De Boer als een voordeel ziet voor de Rotterdamse club. "Als je meer ervaring hebt, kom je in situaties terecht die je al eens bent tegengekomen. Het is gemakkelijker schakelen voor dat soort spelers. Die raken niet snel van de leg."

De Boer doelt onder meer op Dirk Kuyt, momenteel met tien goals de topscorer van de Eredivisie na twee hattricks op rij. "Hij heeft zich in vorm geknokt. In het begin deed hij al zijn ding. Toen was hij al heel erg met het team bezig en veel aan het sleuren. Dat is typisch Kuyt. Als het niet goed gaat, kun je hem nooit verwijten dat hij niet hard werkt", aldus De Boer, die niet specifiek één speler op Kuyt zal zetten om hem te elimineren. "We moeten als team Feyenoord uitschakelen, daar is Kuyt onderdeel van. Hij staat op papier rechtsbuiten, maar bivakkeert daar zelden. We zullen hem als team moeten opvangen."

Diederik Boer verdedigt woensdag, zoals gebruikelijk in bekerduels, het doel van Ajax. Daarnaast krijgt Jairo Riedewald rust, verder is De Boer van plan met zijn sterkst mogelijke opstelling aan te treden. "Ik wil tegen Feyenoord winnen en de beker ook. Ik vind deze wedstrijd te belangrijk om veel jongens die niet zoveel ritme hebben de kans te geven. Ik heb het gevoel dat het basisteam steeds dichter bij elkaar komt. Dat wil ik zo veel mogelijk behouden."

De Boer verheugt zich op beide Klassiekers. "Deze wedstrijden blijven speciaal, ook vanwege de spanning die ze met zich meebrengen. Vooral bij de supporters. De sfeer is zowel in de ArenA als de Kuip altijd heel mooi. Dat wil je als voetballer in Nederland meemaken", vervolgt de oefenmeester. De Boer vindt de ene Klassieker niet belangrijker dan de andere. "Competitie of beker, dat maakt me niet uit. Als het de finale was, was het anders geweest. Maar we zijn pas net begonnen."

Gezien de huidige stand in de Eredivisie zou het bekerduel kunnen uitwijzen welke club op dit moment de beste van Nederland is. De Boer is daar echter niet mee bezig. "Je wil elke wedstrijd zo'n statement maken. Als je dat tegen een directe concurrent kan doen, zullen we dat zeker niet nalaten. Datzelfde geldt voor Feyenoord. Het wordt een mooie test", besluit hij.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen