De Boer: "Heracles geen moment in spel laten komen"

17 oktober 2015, 23:20

Voorafgaand aan speelronde negen in de Eredivisie was het verschil tussen koploper Ajax en nummer drie Heracles Almelo slechts één punt. Het duel in het Polman Stadion was er dus één met grote belangen, maar spannend werd het nooit. "We hebben Heracles geen moment in zijn spel laten komen", zegt Ajax-coach Frank de Boer op de clubwebsite na de 0-2 zege.

"Deze uitslag stemt tevreden, al hadden we wel meer goals moeten maken", aldus De Boer. Bij afwezigheid van Arek Milik speelde Anwar El Ghazi in de spits bij Ajax. Hij was goed voor de 0-1. "Anwar heeft goed gespeeld. Hij is zeker een alternatief als spits", vervolgt De Boer. Nemanja Gudelj nam de 0-2 voor zijn rekening.

Ajax herstelde zich daarmee goed van de verloren kraker tegen PSV van voor de interlandperiode: "Zoiets knaagt toch. Dat verlies was een incident", aldus De Boer. Het spel tegen Heracles geeft hem vertrouwen voor het Europa League-duel in Turkije met Fenerbahçe van komende donderdag. "Als we donderdag met dezelfde spirit spelen, maken we ook tegen Fenerbahçe een kans. Dan maak je altijd een kans."

"We speelden vandaag zeer geconcentreerd. Heracles zat in een flow, zeker na hun overwinning op PSV. Die flow wil je doorbreken. Daarvoor hebben we vooral Bel Hassani, Bruns en Weghorst goed kunnen elimineren. We hebben bovendien hard gewerkt. En uiteindelijk terecht gewonnen. We zijn een nieuwe cyclus goed gestart", besluit De Boer.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen