Van Bronckhorst wil niet opnieuw verliezen van Willem II

11 september 2015, 16:31

Net als vorig seizoen staan Feyenoord en Willem II in de vijfde speelronde van de Eredivisie tegenover elkaar in De Kuip. De ontmoeting van een jaar geleden leverde een verrassende 1-2 overwinning van de Tilburgers op, coach Giovanni van Bronckhorst weet dat het komende zondag beter moet.

"Als je naar onze opstelling kijkt, zie je vijf, zes andere spelers in het elftal, wat aangeeft hoe snel het kan gaan in het voetbal", zegt Van Bronckhorst op de clubwebsite. "Vorig jaar hebben we in die periode met name thuis veel punten verspeeld, het is duidelijk dat we dat niet nog een keer willen laten gebeuren."

Dit seizoen was Feyenoord thuis al te sterk voor FC Utrecht en Vitesse, terwijl uit werd gewonnen bij SC Cambuur. Omdat de topper tegen PSV voor de interlandperiode verloren ging, hebben de Rotterdammers na vier speeldagen negen punten. Daarmee staan ze op de tweede plaats, achter de nog foutloze koploper Ajax.

Van Bronckhorst wil dat Feyenoord lering trekt uit de dingen die tegen PSV niet goed gingen. Hij doelt op onder meer de communicatie in het veld. "Die was bijvoorbeeld tussen de verdediging en het middenveld niet altijd optimaal. De eerste twee tegengoals waren daar het gevolg van, die hadden we kunnen voorkomen."

Richard Liesveld hanteert de fluit bij Feyenoord - Willem II. Aanvankelijk had de KNVB Eric Braamhaar aangewezen voor het duel, maar hij heeft zich afgemeld vanwege een blessure.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen