PSV-directeur Gebrands blij met donatie aan vluchtelingen

11 september 2015, 18:26

PSV is blij met het plan om één euro van elk toegangskaartje dat wordt verkocht voor de wedstrijden in de eerste speelronde van de Champions en Europa League te doneren aan een goed doel dat zich richt op de vluchtelingen die hun toevlucht tot Europa zoeken. Het initiatief komt van FC Porto en is omarmd door alle clubs die uitkomen in de groepsfase van beide toernooien.

"In totaal zullen wij zo'n 35.000 euro voor het vluchtelingenprobleem doneren", zegt PSV-directeur Toon Gebrands op de clubwebsite. Daarnaast gaat de Eindhovense club clinics geven aan kinderen uit Syrië die vanwege de oorlog naar Nederland zijn gevlucht. "We geven nogal wat clinics, daar kunnen heel veel jongeren aan meedoen en plezier aan beleven. Wij hebben AZC Eindhoven (het asielzoekerscentrum, red.) aangeboden zoiets gezamenlijk te organiseren."

Gerbrands vindt het bij het maatschappelijk beleid van PSV en dat van de hele Eredivisie passen om zich in te zetten voor de vluchtelingen. "Gisteren werd bekend dat de Eredivisie in Europa de competitie is die op maatschappelijk gebied op de eerste plaats staat en daar zijn we best een beetje trots op", besluit hij.

PSV opent de Champions League komende dinsdag thuis tegen Manchester United.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen