Oranje Leeuwinnen spelen eerste EK-duel in Utrecht

Jw
23 september 2015, 17:05

Het speelschema van het EK voor vrouwen in 2017 is woensdag bekendgemaakt. De UEFA heeft laten weten dat Enschede het toneel zal zijn voor de finale van het eindtoernooi. Voor het Nederlands vrouwenelftal begint het EK op 16 juli in de Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht.

Na het openingsduel spelen de Oranje Leeuwinnen nog op Sparta's thuisbasis Het Kasteel (20 juli) en het Koning Willem II Stadion in Tilburg, de thuislocatie van Willem II (24 juli). Hoewel het EK voor velen nog ver weg is, laat KNVB-directeur Bert van Oostveen weten dat de voetbalbond niet stilzit. "Het wedstrijdschema brengt ons weer een stap dichterbij het toernooi. Achter de schermen zijn we al druk bezig met de organisatie van het toernooi. Het enthousiasme bij de speelsteden, clubs en KNVB is groot en op basis daarvan ben ik ervan overtuigd het Oranjelegioen in 2017 een fantastisch toernooi in eigen land gaat beleven", heeft Van Oostveen laten weten in een persbericht.

De loting voor de eindronde wordt verricht in november 2016, wanneer alle gekwalificeerde landen bekend zijn. Afgelopen zomer kwam Oranje voor het eerst uit op een WK. Toen werden de dames uitgeschakeld door de uiteindelijk verliezende finalist Japan. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen