Hake praat met Ziyech: "Maar duw hem geen kant op"

22 september 2015, 17:10

FC Twente-coach René Hake heeft met Hakim Ziyech gesproken over diens toekomst als international. De spelmaker van de Enschedese club is opgeroepen voor twee oefenwedstrijden van Marokko van volgende maand. Als hij daarin minuten maakt, dan is een toekomst bij het Nederlands elftal uitgesloten. Oranje-bondscoach Danny Blind heeft Ziyech laten weten dat hij hem op de radar heeft.

"Ik heb Hakim de plussen en minnen aangegeven van zijn eventuele keus. Maar ik ga hem niet een bepaalde kant opduwen. Het is zijn keus, zijn gevoel. En ik heb het idee dat hij daarin vrij standvastig is", zegt Hake over zijn gesprek met Ziyech tegen de regionale krant TC Tubantia.

Ziyech liet afgelopen weekend al weten dat hij de uitnodiging van Marokko voor de twee komende oefenduels heeft geaccepteerd. "Zoals het er nu naar uitziet ga ik gewoon naar Marokko. Ik wil spelen", zei de middenvelder bij FOX Sports. Dat hij na een eventueel Marokkaans debuut niet meer voor Oranje mag spelen, was wel nieuw voor hem: "Dat wist ik nog niet."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen