Groep B: Dost wint met Wolfsburg in PSV-poule

15 september 2015, 22:38   Bijgewerkt: 15 september 2015, 22:52

Bas Dost kan terugkijken op een mooi debuut in de Champions League. De Nederlandse aanvaller opende het miljoenenbal met VfL Wolfsburg dinsdag met een 1-0 thuiszege op CSKA Moskou. Eveneens in groep B verraste PSV met een 2-1 overwinning op het Manchester United van Louis van Gaal.

Dost maakte voor het eerst in zijn loopbaan zijn opwachting in de Champions League. De oud-speler van onder meer Heracles en SC Heerenveen mocht van coach Dieter Hecking in de basis beginnen bij VfL Wolfsburg voor het thuisduel met CSKA Moskou. In de tiende minuut kreeg Dost zijn eerste mogelijkheid, zijn kopbal ging over.

Vijf minuten voor de doelwissel tekende Julian Draxler voor de enige goal van de wedstrijd. De van Schalke 04 overgenomen middenvelder schoot van dichtbij raak in de rebound, nadat zijn eerste poging nog was gekeerd door CSKA Moskou-keeper Igor Akinfeev. Dost bleef in de rust in de kleedkamer achter bij Wolfsburg, dat de drie punten na de hervatting niet meer uit handen gaf.

PSV dankte de winst op Manchester United aan een goal van Luciano Narsingh in de 57ste minuut. Oud-PSV'er Memphis Depay had de equipe van Van Gaal in de 41ste minuut op 0-1 gezet in Eindhoven, Hector Moreno maakte in de blessuretijd van de eerste helft gelijk.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl