FIFA-bobo Esquivel mag worden uitgeleverd aan VS

Jw
23 september 2015, 17:33

Rafael Esquivel staat waarschijnlijk een Amerikaanse rechtsgang te wachten. De Venezolaanse official van de FIFA mag van de Zwitserse justitie worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Hij is één van de zeven FIFA-officials die in mei van dit jaar werden gearresteerd in Zürich op verdenking van corruptie. 

De Amerikaanse inlichtingendienst FBI was initiatiefnemer van de arrestatie en heeft Zwitserland verzocht de arrestanten uit te leveren. Esquivel wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen in ruil voor privileges rondom de marketingrechten van de Copa América, waarmee de 69-jarige bestuurder miljoenen dollars in eigen zak zou hebben gestoken. Esquivel was actief bij de voetbalbond van Venezuela en CONMEBOL, het overkoepelende orgaan in Zuid-Amerika, vergelijkbaar met de UEFA in Europa. 

Esquivel kan in de komende dertig dagen nog in beroep gaan. De Zwitsers stemden eerder al in met de uitlevering van twee andere gearresteerde officials, Jeffrey Web en Eugenio Figueredo. De corruptieschandalen leidden er verder toe dat de bekritiseerde voorzitter Sepp Blatter in juni zijn aftreden aankondigde. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen