FC Eindhoven blameert zich tegen Koninklijke HFC

Jw
23 september 2015, 18:12   Bijgewerkt: 23 september 2015, 18:34

Koninklijke HFC heeft woensdagmiddag voor een verrassing gezorgd door FC Eindhoven uit de KNVB Beker te kegelen. De Topklasser kwam in de eerste helft op een 1-0 achterstand, maar slaagde erin die na de onderbreking om te buigen in een knappe 3-2 overwinning.

FC Eindhoven eindigde vorig seizoen als tweede in de Jupiler League en doet het ook dit seizoen vooralsnog uitstekend met een huidige derde positie. Het is dan ook opvallend dat de opponent uit de Topklasse Zondag zich zomaar terug mocht vechten van een achterstand.

Want op het veld waar ook jaarlijks de traditionele nieuwjaarswedstrijd tegen de oud-internationals van Oranje wordt gespeeld, was er aanvankelijk helemaal niets aan de hand voor FC Eindhoven. Milan Massop had er in de 36ste minuut voor gezorgd dat de Brabanders met een 1-0 voorsprong gingen rusten.

Na de pauze gooide FC Eindhoven de wedstrijd echter niet in het slot, waardoor het geloof bij HFC in leven bleef. Het vertrouwen kreeg een enorme boost bij de Haarlemmers toen Gertjan Tamerus, oud-speler van Heracles Almelo en NAC Breda, voor de gelijkmaker zorgde. Negen minuten later kwam HFC op voorsprong via Rachid El Yaakoubi. Mike van den Ban breidde de score twee minuten later al uit naar 3-1, waarna Wimilio Vink namens FC Eindhoven nog voor de aansluitingstreffer zorgde. Verder kwam de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag echter niet in de slotfase.

FC Eindhoven is alweer de vierde profclub die in deze ronde door amateurs wordt verslagen. Op dinsdag waren ADO Den Haag, MVV Maastricht en FC Volendam al niet opgewassen tegen respectievelijk SC Genemuiden, Capelle en FC Lienden.