Van Leeuwen positief over 'reis in de metro'

12 augustus 2015, 12:29

Vanwege de financiële problemen is het lastig in te schatten waar FC Twente precies staat. Desondanks heeft de nieuwe technisch manager Ted van Leeuwen vertrouwen voor het nieuwe seizoen, dat vanavond (woensdag) begint met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Hij gebruikt de nodige metaforen om de huidige situatie in Enschede te beschrijven.

"Het begin van het seizoen is een beetje als reizen in de metro. Je komt vooruit maar kunt niet zien waarheen je gaat", zegt Van Leeuwen op de clubwebsite. "De voorbereiding was niet ideaal. De nieuwkomers zijn laat gekomen en bovendien óók nog eens spelers die enige tijd niet gespeeld hebben. Dan duurt het soms even voordat ze het ritme hervonden hebben."

"We hebben spelers aangetrokken op de criteria balans, creativiteit en persoonlijkheid. Dat moet leiden tot stabiliteit, teamgeest en dus tot acceptabel voetbal", vervolgt Van Leeuwen. "De uitslagen moeten het resultaat zijn. Zeggen: we moeten winnen, we moeten aantrekkelijker spelen, daarmee kun je weinig als je de ingrediënten niet hebt. We hebben het elftal samengesteld met de zorgvuldigheid die de apotheker betracht bij het samenstellen van een medicijn. Nu kijken of het aanslaat. Maar ik heb vertrouwen. In de kwaliteit, in de groepsgeest, in het project."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen