UEFA legt Ajax boete van bijna halve ton op

6 augustus 2015, 17:34

De UEFA heeft Ajax een boete van 48.000 euro opgelegd vanwege de ongeregeldheden tijdens en rond het uitduel met Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League, vorige week woensdag in het Ernst Happel Stadion in Wenen. Ajax bevestigt het nieuws donderdag zelf via de officiële kanalen.

Ajax is beboet omdat er vuurwerk werd afgestoken in het vak met Amsterdamse supporters. Ook vond er voorafgaand aan het duel een bestorming plaats bij de ingang van dit vak. "Zoals gebruikelijk zal Ajax deze kosten verhalen op de verantwoordelijken. De identiteit van twee daders die vuurwerk afstaken is reeds bij Ajax bekend. Het onderzoek naar de andere daders loopt nog", klinkt het in een verklaring van Ajax.

Ajax speelde in Oostenrijk met 2-2 gelijk tegen Rapid Wien en had daarmee een goede uitgangspositie om de laatste voorronde van de Champions League te bereiken, maar de thuiswedstrijd ging afgelopen dinsdag met 2-3 verloren. Hierdoor rest de Amsterdamse club niets anders dan een vervolg in het voortraject van de Europa League.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen