KNVB: "Jammer, maar we hebben er begrip voor"

6 augustus 2015, 16:12

Gijs de Jong, operationeel directeur van de KNVB, vindt het jammer dat vijf wedstrijden uit de eerste speelronde van de Eredivisie zijn uitgesteld tot volgende week in verband met politieacties. De Jong heeft er echter wel begrip voor dat ADO Den Haag - PSV, SC Heerenveen - De Graafschap, FC Groningen - FC Twente, PEC Zwolle - SC Cambuur en NEC - Excelsior dit weekend geen doorgang kunnen vinden.

"Allereerst hadden we de hoop dat de vak- en politiebonden samen met de minister om tafel zouden gaan en eruit zouden komen. Nadat duidelijk werd dat de politieacties doorgang zouden vinden, hebben we op individueel niveau met burgemeesters en clubs gesproken. We hoopten natuurlijk voor alle fans dat zoveel mogelijk eredivisiewedstrijden alsnog gespeeld konden worden", zegt De Jong op de KNVB-website.

"Het is mooi dat in Kerkrade, Rotterdam, Alkmaar en Tilburg de wedstrijden wel doorgaan. Dat het op vijf plekken niet is gelukt is jammer, maar daar hebben we begrip voor. Op dat moment was het voor ons zaak om de wedstrijden zo snel mogelijk weer in te plannen. Niet alleen om het ritme dat in de competitie is aangebracht qua uit- en thuiswedstrijden niet te verstoren, maar ook omdat de speelkalender erg vol is. Zo mogen we bijvoorbeeld geen wedstrijden plannen tijdens Europese wedstrijden", besluit De Jong.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen