Gemeentes doen proef met soepeler regime rond duels

10 augustus 2015, 19:51

De gemeentes Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen en Kerkrade gaan vanaf januari volgend jaar experimenteren met een soepeler regime rond voetbalwedstrijden. Relschoppen zullen daarentegen harder worden aangepakt. De gemeentes, KNVB en het Openbaar Ministerie hebben in juni al afspraken gemaakt over de proef.

Het is de bedoeling dat er in deze steden meer gepraat wordt met supportersgroepen, hekken in stadions worden weggehaald en minder politie wordt ingezet. Daarnaast zullen er minder van de zogeheten combiwedstrijden zijn. Hierbij zijn fans van de uitspelende club het verplicht gezamenlijk te reizen.

"Ik denk dat we er de afgelopen jaren in geslaagd zijn de boel beheersbaar te krijgen, maar nu zijn we op zoek naar een nieuwe stap", zegt Gijs de Jong, operationeel directeur betaald voetbal van de KNVB, tegen de NOS. "Het is een uitdaging, maar afgelopen weekend hebben we gezien dat we die tot een succes kunnen maken."

Vanwege een politiestaking werden afgelopen weekend de duels Willem II - Vitesse, AZ - Ajax en Roda JC Kerkrade - Heracles Almelo zonder politiebegeleiding afgewerkt. Noemenswaardige incidenten bleven uit.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen