Ghana houdt hoop door punt te pakken tegen Duitsland

21 juni 2014, 23:13   Bijgewerkt: 21 juni 2014, 23:26

Ghana heeft in Fortaleza een punt gepakt tegen Duitsland, de Afrikanen hielden de Duitsers op 2-2. Alle doelpunten vielen in de tweede helft, waarin Ghana zelfs nog even op voorsprong kwam. Uiteindelijk wist Miroslav Klose zijn land een punt te bezorgen en bovendien zijn WK-totaal op vijftien goals te brengen.

De Ghanese bondscoach James Kwesi Appiah voerde een aantal opvallende wijzigingen door in zijn elftal voor het duel met Duitsland ten opzichte van de met 2-1 verloren wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Zo wisselde hij de keeper, zat Michael Essien op de bank en kreeg Kevin-Prince Boateng een kans in de basis.

De doelpunten werden echter bewaard voor de tweede helft. Volledig naar verwachting opende Duitsland de score. Uit een perfecte voorzet van Thomas Müller kopte Mario Götze de bal op zijn eigen knie en werkte zo, enigszins fortuinlijk, de bal achter doelman Fatawu Dauda. Lang genieten van die voorsprong konden de Duitsers niet, amper drie minuten later wist Ayew de bal achter Neuer te koppen en Ghana verrassend terug in de wedstrijd te brengen.

De ploeg van bondscoach Joachim Löw knokte zich echter terug en kwam op gelijke hoogte via invaller Klose. De 36-jarige spits maakte zijn vijftiende WK-treffer door van dichtbij binnen te tikken uit een corner. Na de goal van Klose kreeg de spits nog de kans om zijn land ook nog aan de overwinning te helpen en ook Müller kwam vrij voor de keeper in de slotfase. Beide spelers faalden echter en dus bleef de eindstand steken op 2-2.

Duitsland komt na de 4-0 overwinning op Portugal op vier punten in poule G. Ghana pakte zijn eerste punt van dit WK na eerder te hebben verloren tegen de Verenigde Staten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl