Duitsland wint groep, VS ondanks nederlaag ook door

Jw
26 juni 2014, 20:03

Duitsland heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de tweede ronde van het WK. De ploeg van bondscoach Joachim Löw won met 1-0 van de Verenigde Staten, die ondanks de nederlaag als tweede eindigen in groep G en dus ook in het toernooi blijven. De Amerikanen hadden geluk dat Portugal en Ghana het elkaar zo moeilijk maakten dat een uitslag met groot verschil uitbleef.

Duitsland liep zich vervolgens lange tijd vast op de muur van de Verenigde Staten. Het was niet aantrekkelijk wat de Amerikanen lieten zien, maar wel uiterst effectief. De Duitsers gingen slordiger spelen, waardoor de Verenigde Staten gedurende de eerste helft beter in het de wedstrijd kwamen. Het leidde tot voorzichtige uitbraken, waarbij Jermaine Jones één keer voor doelman Manuel Neuer kwam. Hij miste echter de controle over de bal.

Beide landen hadden genoeg aan een gelijkspel, maar de eerste helft leek niet op een salonremise. Daarvoor wilde Duitsland te graag winnen. De titelfavoriet had echter moeite met de verdedigende Amerikanen en de zware omstandigheden. Het was 26 graden in Recife en het regende zo hard dat de straten in de binnenstad volledig blank stonden.

Na de goal van Müller werd het rekenen voor Jürgen Klinsmann, de Duitse bondscoach van de VS. Op het andere veld stond het ondertussen 1-1 tussen Portugal en Ghana, wat betekende dat de Afrikanen nog maar één keer moesten scoren om over de Amerikanen heen te gaan op de ranglijst. Toen Portugal op voorsprong kwam, was dat gevaar echter voorbij. Dat was maar goed ook voor de Verenigde Staten, want zij waren niet bij machte om wat uit te richten tegen Duitsland, dat het positiespel domineerde. Dat maakt de prestatie van de Amerikanen om in deze sterke groep tweede te worden echter niet minder knap.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen