NEC en Cambuur delen punten na 'rode' slotfase

5 april 2014, 21:50   Bijgewerkt: 5 april 2014, 22:21

NEC heeft in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen SC Cambuur. De ploeg uit Nijmegen streed vol voor de overwinning, maar moest na twee rode kaarten in de laatste tien minuten genoegen nemen met een gelijkspel. Ook SC Cambuur ontving in de slotfase een rode kaart. Door de remise is de promovendus weer een stapje dichter bij handhaving, die ploeg staat elfde met 36 punten. NEC staat met nog drie wedstrijden te spelen nog steeds voorlaatste, met 28 punten.

Janssen zou echter geen spijt krijgen van zijn keuze. Al na twaalf minuten ging de jonge aanvaller het duel aan met Wout Droste, die Castillion een duw in de rug gaf. Arbiter Wiedemeijer zag de situatie uitstekend en besloot de bal op de stip te leggen. Opvallend was dat Castillion zelf achter de bal ging staan. De Ajax-huurling faalde echter niet, oog in oog met doelman Nienhuis schoot hij feilloos raak: 1-0. Het doelpunt was het gevolg van een uitstekend begin van NEC, de mannen van Janssen kwamen tegen de promovendus uitstekend uit de startblokken.

Cambuur, onder leiding van interim-trainer Henk de Jong, begon met Robert van Boxel in de basis. Hij verving de geblesseerde aanvoerder Ramon Leeuwin.  Van Boxel begon bijzonder matig aan de wedstrijd. Al na twee minuten maaide de Sparta-huurling na lang treuzelen Castillion onderuit, maar het ontging Wiedemeijer. Van Boxel hield zelf opvallend genoeg de meeste pijn over aan de overtreding. De verdediger moest zich na zeven minuten laten vervangen, Mart Dijkstra kwam voor hem in het veld.

NEC leek echter weinig last te hebben van die tegenvaller vlak voor rust, de Nijmegenaren begonnen prima aan het tweede bedrijf. Ondanks de goede start lukte het die ploeg echter niet om te scoren. Daardoor raakte de zo geplaagde laagvlieger weer in twijfel, waardoor de bezoekers beter in de wedstrijd kwamen. De grootste kans was na een kwartier in de tweede helft voor Elvis Manu, die zijn inzet van de lijn gehaald zag worden. Ruim twee minuten later kreeg de Feyenoord-huurling weer een dot van een kans, maar opnieuw was de afronding niet voldoende.

De wissel leek al snel beloond te worden, toen Hemlein een grote kans kreeg. De Duitser gleed de bal van dichtbij tegen de paal. NEC streed de hele wedstrijd al voor wat het waard was en had soms de nodige overtredingen nodig. De stoppen sloegen echter door bij Koolwijk, die zich in een opstootje liet gaan. Een kopstoot van hem werd met rood bestraft. Cambuur kon echter niet lang genieten van de overtalsituatie, Ritzmaier pakte twee minuten later zijn tweede gele kaart. De slotfase leek dus met tien tegen tien uitgespeeld te worden, maar het liep anders. Rens van Eijden haalde in de 89ste minuut Lukoki neer en ook hij kreeg zijn tweede gele en dus rood. Met negen man kon NEC niet meer op zoek naar de winnende treffer en Cambuur was wel tevreden met het punt: 1-1.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl