Ancelotti zat na de 0-3 nog steeds in spanning

29 april 2014, 23:42

Real Madrid stond dinsdag in de return tegen Bayern München, in de halve finale van de Champions League, al binnen 33 minuten met 0-3 voor. Toch zat Carlo Ancelotti, trainer van De Koninklijke, toen nog niet rustig in de dug-out.

"Want ik herinner mij nog een finale die we verloren, terwijl we ook met 3-0 voor kwamen", zei Ancelotti na afloop bij Sky Sport Italia, doelend op de Champions League-finale van 2005. Destijds was de Italiaan trainer van AC Milan en zag hij hoe i Rossoneri in Istanbul in de eindstrijd tegen Liverpool een 3-0 voorsprong uit handen gaven.

Real trok het echter wel over de streep. Sterker nog, in de slotfase werd het ook nog 0-4. Ancelotti. "Dit is een verrassend resultaat, dat je alleen kan bereiken als je de perfectie benadert en dat hebben we gedaan. Het is belangrijk voor deze ploeg dat we de finale hebben bereikt, na drie jaar op rij te zijn gestrand bij de laatste vier."

Real Madrid moet het in de finale wel stellen zonder Xabi Alonso. De middenvelder liep voor rust tegen een fatale gele kaart aan. Ancelotti. "Volgens mij was die overtreding geen geel waard, maar we zijn teleurgesteld voor hem. We gaan de finale ook voor hem proberen te winnen. Of ik een voorkeur heb voor een tegenstander? Dat weet ik eigenlijk niet. Enerzijds heeft Chelsea de ervaring van het spelen van een finale, anderzijds heeft Atlético enthousiasme en een enorme honger."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen