Van Oostveen: "Oranje nog niet zo goed als in 2010"

Jw
4 januari 2014, 09:37

De KNVB zadelt bondscoach Louis van Gaal niet met torenhoge verwachtingen op voorafgaand aan het WK in Brazilië. Directeur Bert van Oostveen vindt namelijk dat de huidige selectie nog niet zover is in de ontwikkeling als de ploeg die in 2010 de finale haalde van het eindtoernooi.

He Nederlands elftal bereikte in 2010 de finale van het WK in Zuid-Afrika, waarin het in de verlenging verloor van Spanje. Op het komende WK in Brazilië is de formatie van Van Gaal ingedeeld in een groep met Spanje, Chili en Australië. Van Oostveen vertelt dat de ambitie is om de halve finale te bereiken. "Die halve finale is een gezonde, beleidsmatige ambitie van een voetballand dat bij de top van Europa zit en bijna altijd bij de beste tien van de wereld hoort", zegt hij tegenover De Telegraaf.

"Onze status en historie rechtvaardigen die ambitie", vervolgt Van Oostveen. "Zonder de paal van Rensenbrink in 1978 en de teen van Casillas in 2010 had Oranje met twee sterren op de borst gelopen. Engeland loopt met de ster van wereldkampioen op het shirt terwijl de bal nooit over de lijn is geweest. Maar als je reëel bent, zie je dat dit Nederlands elftal nog niet zo goed is als in 2010. Wij zijn outsider en kunnen met de vorm van de dag ver komen. Zelfs in een poule met wereldkampioen Spanje."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen