Van Marwijk baalt van commerciële trip HSV

Jw
4 januari 2014, 09:46

Voor Bert van Marwijk is er werk aan de winkel in de winterstop. De trainer van Hamburger SV belegt met zijn ploeg en staf een trainingskamp in het Midden-Oosten, maar die zal worden onderbroken door een lucratief duel in Indonesië. Daar is de voormalig bondscoach van Oranje niet over te spreken.

"Het hoort er tegenwoordig bij, maar het is alles behalve ideaal. We hebben daardoor ook niet zoveel trainingen", aldus Van Marwijk tegenover Voetbal International. De club Arema Cromus maakt een half miljoen euro over naar Hamburger SV voor negentig minuten voetbal tegen de Duitsers. De clubleiding wilde die buitenkans niet laten lopen.

HSV staat in de Bundesliga op een teleurstellende veertiende plaats. Rafael van der Vaart beseft dat het veel beter moet in de tweede seizoenshelft. "We gaan er niet heen om op het strand te liggen. We hebben vaak gezegd dat het beter moet. Nu moet dat maar een keer gaan gebeuren. Daarom zullen we veel trainen en veel praten. We hebben dan ook de tijd zaken uit te spreken en te veranderen", aldus de gelouterde middenvelder.

Van der Vaart en zijn manschappen zullen in het Midden-Oosten te maken krijgen met een 'hardere' Bert van Marwijk, gaf technisch directeur Oliver Kreuzer aan. "Hij zal de spelers harder gaan aanpakken. Dat moet ook als de doelstellingen niet worden gehaald. Er zijn spelers die denken dat het vanzelf gaat. Maar als je slechts vijf punten verwijderd bent van de degradatieplaatsen, dan moet je naar beneden kijken. Ik ben ervan overtuigd dat we sterk zullen terugkomen als iedereen weer fit is", aldus Kreuzer in gesprek met Die Welt en het Hamburger Abendblatt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen