Clubloze Rutten: "Het gaat om het perspectief"

Jw
4 januari 2014, 16:41

Fred Rutten zit sinds zijn vertrek bij Vitesse vorig jaar nog altijd zonder club. De 51-jarige trainer kreeg al meerdere aanbiedingen, maar wil er alleen één accepteren als hij voldoende perspectief ziet. Guus Hiddink en Louis van Gaal gelden daarin als voorbeelden, zegt hij tegenover de NOS.

"Het gaat om het perspectief. Als een club niet bij Hiddink past of bij Van Gaal past, dan stappen ze er niet in", aldus Rutten, wiens naam werd genoemd als mogelijke assistent van Guus Hiddink bij Oranje. "Guus heeft wel gebeld, maar dat ging niet daarover." Rutten heeft, net als Feyenoord-trainer Ronald Koeman, niet de ambitie om assistent te worden bij een club, zegt hij.

Rutten presteerde met Vitesse uitstekend afgelopen seizoen. Hij werd vierde met de Arnhemmers, maar besloot zelf niet te verlengen. "Als we in de winterstop Kelvin Leerdam erbij hadden gekregen, dan hadden we tot het einde meegedaan. Ik heb zelf aangegeven bij Merab (Jordania, red.) dat ik één jaar wel genoeg vond."

Rutten volgt het Nederlandse voetbal nog wel intensief en komt tot de conclusie dat veel spelers op fysiek vlak achterlopen in Europa. "Ik ben een voorstander van de Hollandse School, maar daar moet je wel een blokje bij opdoen, namelijk fysiek. Anders wordt het heel moeilijk, zeker internationaal. De rest van Europa gaat vóóruit. Als je naar de Europese prestaties kijkt, scoort Ajax een dikke voldoende. Maar voor de rest is het heel moeilijk. Die fysieke achterstand, daar kun je op trainen."

Rutten kreeg aanbiedingen van FC Nürnberg en Hannover 96, maar dat zag hij niet zitten, net als het bondscoachschap bij Hongarije. De trainer is wel erg positief over AZ, waar hij gesprekken mee voerde. "AZ vind ik een hele mooie club", aldus Rutten, "die club wordt heel goed geleid door Gerbrands en Stewart." Bij AZ staat Dick Advocaat tot het einde van het seizoen onder contract. In principe kiest AZ daarna voor een andere trainer, mogelijk dus Rutten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen