'Aandeelhouders maken schoon schip bij NAC'

Jw
4 januari 2014, 14:49   Bijgewerkt: 4 januari 2014, 15:18

Er komt een grote schoonmaak aan in de top bij NAC Breda. De Raad van Commissarissen van de Eredivisieclub vertrekt per direct, melden Voetbal International en Omroep Brabant zaterdagmiddag. De nieuwe aandeelhouders van NAC hebben geen vertrouwen in de huidige RvC. Ook zal het contract van technisch directeur Jeffrey van As, dat afloopt op 1 juli, niet worden verlengd.

NAC Breda kreeg vorige maand financiële steun van de gemeente en een groep van financiers, waardoor de club ontsnapte aan een faillisement. De groep heeft een lening omgezet in aandelen en werd daarmee eigenaar van de club. Zij besluiten rigoureus in te grijpen in de top. De RvC, bestaande uit André Lieshout (voorzitter), Marc Steevens, Frans Jacobs en Cor van Rooij, wordt de deur gewezen. Volgens Omroep Brabant zijn John Peek (oud-voorzitter) en Ronald Spelbos (oud-trainer) in beeld als kandidaten voor de opengevallen plekken.

Jeffrey van As is sinds 2010 technisch directeur bij NAC Breda. Hij maakte zich in oktober 2012 niet populair door hoofdcoach John Karelse de deur te wijzen. Toch bleef de Brabantse club onder zijn bewind wel elk seizoen in de Eredivisie. De nieuwe eigenaren van de club willen vanaf volgend seizoen echter verder met een andere technisch directeur.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen