Spelers FC Utrecht toch akkoord met lagere premies

18 december 2013, 11:40

Er is eindelijk een akkoord tussen FC Utrecht en de spelersgroep over een nieuw premiestelsel. Dat meldt de ploeg uit de Domstad op haar website. De selectie heeft besloten om in te stemmen met lagere premies. "De spelers beseffen dat het een noodzaak voor onze club is om stevige bezuinigingen door te voeren en om die reden hebben zij water bij de wijn gedaan. Dat verdient een groot compliment", vindt directeur Wilco van Schaik.

"We hebben een hechte spelersgroep waarbij meerdere spelers al langere tijd voor FC Utrecht voetballen", zegt Cedric van der Gun namens de spelersraad. "We hebben met z’n alle besloten om dit keer op structurele basis een extra duit in het zakje te doen voor de club en hopen dat iedereen die FC Utrecht een warm hart toedraagt hetzelfde gaat doen." Dat is nodig, benadrukt Van Schaik. "We zitten nog steeds heel moeilijk, lopen langs de rand van de afgrond. Dat beseft de buitenwereld misschien niet altijd, maar het is een keiharde strijd van overleven om de club gezond te krijgen en tegelijkertijd het niveau op het veld te waarborgen. Want, op het veld moet kwaliteit blijven lopen. Het is daarom goed dat we met z'n allen eraan werken om de club gezond te maken. Dat is de grootste winst: Iedereen doet zijn uiterste best om deze club voor de toekomst te behouden."

Aanvankelijk verzette de spelersgroep van FC Utrecht zich hevig tegen het nieuwe premiestelsel. De selectie had zelfs een advocaat in de arm genomen om de voorgestelde verlaging van de bonussen tegen te gaan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen