Vitesse buigt 2-0 achterstand om in winst

Jw
19 oktober 2013, 22:45   Bijgewerkt: 19 oktober 2013, 23:14

Vitesse heeft zaterdagavond veel veerkracht getoond in en tegen Heerenveen. De Arnhemmers bogen in de tweede helft een 2-0 achterstand om in een 3-2 overwinning. Patrick van Aanholt maakte in blessuretijd met een machtige uithaal het winnende doelpunt.

In het Abe Lenstra Stadion vallen dit seizoen de meeste doelpunten. Het Friese publiek kreeg al 27 treffers te zien, wat neerkomt op een gemiddelde van meer dan vijf goals per duel. Met het aanvallend ingestelde Vitesse op bezoek lag een nieuw spektakelstuk op de loer. Bij de Arnhemmers was Marko Vejinovic de vervanger van Theo Janssen, die dit seizoen niet meer in actie kan komen door blessureleed.

Het duurde lang voordat de wedstrijd op gang kwam. De twee subtoppers waren in de eerste helft uitstekend aan elkaar gewaagd. Alfred Finnbogason kreeg twee goede kansen na geklungel achterin bij Vitesse, maar schoot beide keren tegen doelman Piet Velthuizen op. Vitesse was vooral gevaarlijk uit spelhervattingen.

Vitesse zat toen in een uitstekende flow. De bezoekers bleven vol op de aanval spelen en werden daarvoor beloond. Piazón draaide een vrije trap in op een manier die wordt vervloekt door elke keeper. Havenaar dreigde te koppen, maar deed dat niet en zag de bal met veel effect over zijn hoofd in de hoek verdwijnen: 2-2.

Een zinderende slotfase volgde. Hakim Ziyech rende alleen af op Velthuizen, maar weer redde de doelman. SC Heerenveen werd ook nog gevaarlijk uit twee hoekschoppen, maar de bal ging er niet in. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te lopen, maar Van Aanholt nam de bal in de laatste minuut van de blessuretijd op zijn slof. Een zondagsschot op de zaterdagavond was de beslissing.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl