Oranje ontkomt aan nederlaag in Tallinn

Jw
6 september 2013, 22:33   Bijgewerkt: 6 september 2013, 23:41

Het Nederlands elftal heeft verrassend twee punten laten liggen tegen Estland. Oranje stevende zelfs lange tijd af op een nederlaag, maar Robin van Persie redde in blessuretijd vanaf de stip nog een punt: 2-2. Konstantin Vassiljev was de Est in vorm. Hij maakte beide doelpunten voor Estland.

Dat Oranje er volgend jaar bij is in Brazilië, twijfelt eigenlijk niemand meer aan gezien de ruime voorsprong op de concurrentie. Toch was bondscoach Louis van Gaal op zijn hoede. De keuzeheer had de wedstrijd in 2001 tegen de Esten nog op het netvlies staan. Toen won Oranje onder zijn leiding moeizaam met 4-2, nadat het op een 2-1 achterstand was gekomen. Van Gaal had zijn ploeg daarom gewaarschuwd, zo gaf hij aan.

Bij Oranje blonk alleen Robben echt uit. Veel aanvallen begonnen bij de 29-jarige aanvaller, die Robin van Persie makkelijk weet te vinden. Oranje had in de tweede helft meer dan 70 procent balbezit, maar een moment van onoplettendheid in de defensie werd opnieuw genadeloos afgestraft. Vassiljev, speler van het Russische Amkar Perm, haalde opnieuw de trekker over. Bruno Martins Indi greep dit keer niet in en de middenvelder klopte Vorm met een fraaie lob.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl