Heerenveen en Ajax gelijk in zinderend duel

Jw
23 augustus 2013, 21:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax is vrijdagavond weer tegen puntverlies aangelopen in een uitwedstrijd. De Amsterdammers gaven op bezoek in Heerenveen een 2-0 voorsprong weg en moesten in een geweldige wedstrijd uiteindelijk genoegen nemen met een punt: 3-3. Alfred Finnbogason scoorde namens SC Heerenveen twee keer.

De eerste helft kon al worden bestempeld als een wedstrijd op zich. Die had zo'n beetje alle ingrediënten van de perfecte thriller. Ajax was in de eerste twintig minuten de onbetwiste heerser op het veld. De ploeg van trainer De Boer speelde verzorgd en tikte Heerenveen zoek. Toch had Ajax twee hoekschoppen nodig om op voorsprong te komen.

Er was op een warme zomeravond geen vuiltje aan de lucht voor Ajax, dat dacht op de automatische piloot de helft uit te kunnen spelen. Dat ging echter volledig mis. Ajax stond te slapen bij een vrije trap, die snel werd genomen en de Friese aanjager Hakim Ziyech lanceerde direct Finnbogason. De IJslander stond daardoor ineens oog in oog met Vermeer en mist zulke kansen zelden. Dat deed hij ook nu niet: 1-2.

Van 2-0 naar 2-2 was al mooi, maar het werd nog mooier voor Heerenveen, dat Ajax nu weer in de tang had. Magnus Eikrem verwerkte op slag van rust een voorzet van rechtsbuiten Slagveer met twee handelingen razendsnel tot doelpunt. Vermeer dook niet eens en werd voor de derde keer in 45 minuten geklopt.

Ajax ging in het vervolg nog op jacht naar de winst, maar de ploeg van trainer Marco van Basten hield vrij eenvoudig stand. Heerenveen had de wedstrijd in de slotfsae zelfs nog naar zich toe kunnen trekken. Invaller Sven Kums miste echter twee grote kansen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl