Droomdebuut spits Lambert (31) bij Engeland

15 augustus 2013, 09:11

Voor Rickie Lambert kwam woensdag op 31-jarige leeftijd een jongensdroom uit. De aanvaller van Southampton maakte tegen Schotland zijn debuut in de nationale ploeg van Engeland en kopte als invaller op Wembley de winnende goal (3-2) binnen.

Lambert kopte in de 67ste minuut, amper drie minuten nadat hij in het veld gekomen was, een hoekschop van Leighton Baines tegen de touwen. "We kregen een corner en ik hoopte al dat ik iets kon doen. Leighton legde de bal precies neer waar ik dat wilde en ik kon mijn verdediger afschudden", zegt de spits bij ITV over zijn doelpunt.

De spits, die zijn hele carrière voor bescheiden clubs op lager niveau gespeeld heeft, kan zijn geluk niet op. "Hier heb ik mijn hele leven van gedroomd", glundert hij.

Lambert speelde afgelopen seizoen voor het eerst in zijn leven in de Premier League. Tot twee jaar geleden speelde de aanvaller zijn wedstrijdjes in de League One.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl