Uitkomst rapport Heerenveen: directie moet weg

Jw
26 juli 2013, 18:28

Robert Veenstra wordt niet alleen verantwoordelijk gehouden voor de bestuurscrisis bij SC Heerenveen. Het advies van een onafhankelijke onderzoekscommissie is dat ook de directieleden Johan Hansma en Joost Steppé moeten vertrekken.

"In de functie van directeur hebben beide directieleden ernstig gefaald", luidt de harde constatering in het vrijdag gepresenteerde rapport. "De conclusie moet daarom zijn: er is voor hen geen draagvlak aanwezig binnen de organisatie." Directievoorzitter Veenstra was vorige maand onder grote druk van de achterban al opgestapt.

"Onder voormalig voorzitter Riemer van der Velde was er sprake van een behoedzaam financieel beleid. De periode daarna, onder leiding van Jan van Erve, Henk Hoekstra en Yme Kuiper noemen we periode van te hoge ambities", redeneert de commissie.

Veenstra werd daarom in 2010 aangetrokken met als voornaamste doel Heerenveen weer helemaal gezond te maken. Hij sloeg echter door in zijn rol als saneerder, vindt de commissie. Het personeelsbeleid was 'grimmig' en Veenstra was niet de persoon die mensen binnen de club aan elkaar kon binden. Daardoor onstonden er twee kampen. Hansma en Steppé hebben daar volgens het rapport ook een rol in gespeeld.

Erevoorzitter Riemer van der Velde en clubicoon Foppe de Haan constateerden dit al eerder en botsten regelmatig met de directie. De onderzoekscommissie deelt voor een groot gedeelte hun meningen en vindt het beter dat SC Heerenveen een nieuwe directie samenstelt. Die moet volgens het rapport vertegenwoordigers hebben uit alle relevante partijen, waarbij ook de supporters, sponsoren en vrijwilligers horen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen