Schaken: "WK zou het sprookje af maken"

Jw
26 juli 2013, 19:00

Het wordt een belangrijk seizoen voor Ruben Schaken. De 31-jarige aanvaller van Feyenoord weet dat hij een kandidaat is om mee te gaan naar het WK in Brazilië, maar dan moet hij wel indruk maken bij zijn club. Het WK zou de gouden rand om zijn loopbaan zijn, al is die ook zonder dat toernooi geslaagd, zegt hij.

"Het sprookje van mijn carrière zou helemaal af zijn als ik mee zou mogen. Tot een jaar geleden had ik dat nooit voor mogelijk gehouden. Maar ik moet het zelf gaan laten zien", aldus Schaken op de website van Feyenoord.

Ruben Schaken in Oranje. Veel mensen moesten daar even aan wennen, maar het kan maar zo zijn dat bondscoach Louis van Gaal hem meeneemt naar Brazilië. Hij weet zelf niet precies wat zijn kansen zijn. "Dat is moeilijk te zeggen. Ik heb hierover wel gesproken met de bondscoach, maar ik moet constant blijven presteren om in beeld te blijven. Het Nederlands elftal is geen FC Bal op het dak. Als ik een paar slechte maanden heb, word ik niet meer opgeroepen. Ik moet dus gewoon een goed seizoen draaien bij Feyenoord en mijn rendement verhogen."

Schaken is één van de oudere spelers bij Oranje, maar heeft niet de ervaring van veel andere internationals van die leeftijd. Hij probeert daarom tips te winnen bij zijn collega's. "Tijdens de afgelopen trip naar Azië heb ik veel met Robin van Persie gesproken. Hij heeft me duidelijk gemaakt hoe hij en ook andere jongens bij Manchester United hun sport beleven. Als Van Persie zegt dat hij elke dag extra traint om aan de top te blijven, wie ben ik dan om na de training direct mijn spullen te pakken? Dat zijn dingen die ik meeneem van het Nederlands elftal en ook wil overbrengen op de jongens bij Feyenoord."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen