"Martino zou perfect bij Barcelona passen"

Jw
23 juli 2013, 00:45

Gerardo 'Tata' Martino wordt volgens Spaanse media de opvolger van Tito Vilanova bij FC Barcelona. Daarmee kiest de Spaanse grootmacht niet voor een hele grote naam. Zijn voormalige assistent-trainer denkt echter dat Martino en Barcelona een uitstekende match zijn.

Elvio Paolorroso maakt mogelijk ook de overstap naar Camp Nou en is dus niet helemaal objectief. Hij schetst wel een duidelijk beeld van de voor Europeanen onbekende coach. "Het spel van Newell's heeft veel weg van dat van Barcelona. Martino verbiedt zijn teams de bal zomaar weg te schieten en worden getraind om altijd een teamgenoot aan te spelen. Hij laat zijn spelers ook altijd hard voor elkaar werken", aldus Paolorroso tegen RAC1.

Newell's wordt in Zuid-Amerika vaak vergeleken met Barcelona en dat komt volgens Paolorroso niet (alleen) doordat Lionel Messi er vandaan komt. De clubs hebben een vergelijkbare visie. "Bovendien is Martino met Newell's kampioen geworden en zijn ze ver gekomen in de Copa Libertadores. Ik denk dat Barcelona en Martino heel goed bij elkaar zouden passen."

Volgens de Spaanse kranten zal Martino, die ook jarenlang bondscoach was van Paraguay, vandaag (dinsdag) een akkoord bereiken met Barcelona. Door het ontslag van Guus Hiddink bij Anzhi werd ook de Nederlander plotseling genoemd als kandidaat, maar dat gerucht lijkt niet serieus.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen