Koeman: "Ajax heeft veel meer mogelijkheden"

Jw
26 juli 2013, 17:01

Feyenoord-trainer Ronald Koeman kijkt met gezonde jaloezie naar Ajax. De rivaal uit Amsterdam heeft volgens de coach een bredere selectie en kaapte bovendien Bojan Krkic voor zijn neus weg. "Zij hebben veel meer mogelijkheden. Als je dat niet ziet, begrijp je er weinig van", stelt Koeman.

Koeman vindt zijn ploeg dan ook geen favoriet voor de titel. "Ajax heeft veel meer mogelijkheden. Zij hebben veel meer, nog betere spelers. Het is niet realistisch als je zegt dat wij beter zijn of kampioen worden. Wij kunnen Bojan niet halen. Ajax verkoopt spelers, maar haalt ook weer spelers van een vergelijkbaar niveau binnen. Feyenoord moet geduld hebben", aldus Koeman tegen RTV Rijnmond.

Koeman beschikt wel over vijf vaste internationals van Oranje, maar maakt zich zorgen over de breedte van zijn groep. "Die jongens zijn nog jong en niet op hun top. Maar wat gebeurt er als er twee internationals wegvallen? Mitchell te Vrede doet het beter dan vorig seizoen, maar wat als Pellè wegvalt? Dan leveren wij 27 goals in. Als er bij Ajax iemand in de voorhoede wegvalt, hebben ze Boerrigter achter de hand. Zij hebben meer mogelijkheden. Dat is de realiteit. Als je dat niet ziet, begrijp je er weinig van."

Feyenoord raakte vooralsnog geen bepalende spelers kwijt, maar er zijn ook geen versterkingen gehaald. Koeman dringt dus wel aan op nieuwe spelers, maar zal ook beseffen dat de club een klein transferbudget heeft. Klik hier voor een actueel transferoverzicht van Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen