Hiddink stapt plotseling op bij Anzhi

Jw
22 juli 2013, 16:44   Bijgewerkt: 22 juli 2013, 17:16

Guus Hiddink vertrekt per direct bij Anzhi Makhachkala. De 66-jarige trainer heeft zelf ontslag genomen bij de club uit Dagestan, meldt Anzhi op de officiële website. Hiddink geeft in een reactie aan dat Anzhi klaar is om op eigen benen te staan. Zijn assistent-trainer René Meulensteen is direct benoemd als zijn opvolger.

Hiddink stond aan het begin van de opbouw van Anzhi, dat met hulp van een astronomisch budget naar de top van het Europese voetbal moet worden geloodst. Het begin is gemaakt en dat was zijn taak, licht hij toe. "Dit was geen makkelijke beslissing, maar ik heb altijd gezegd dat mijn missie tot een einde kan komen als de club in staat is zelf verder te groeien. En dat moment is nu gekomen", aldus Hiddink, die er ruim één seizoen op heeft zitten bij Anzhi.

Ton du Chatinier

Ton du Chatinier

Het vertrek van Hiddink is opmerkelijk nieuws. De oud-bondscoach van onder andere Nederland en Rusland verlengde ruim een maand geleden nog zijn contract bij Anzhi met één jaar. Anzhi is wel slecht begonnen aan het nieuwe seizoen in Rusland. Hiddink haalde met zijn ploeg slechts één punt uit de eerste twee wedstrijden.

Anzhi blijft wel in handen van een Nederlandse coach. René Meulensteen was jarenlang de trouwe assistent van Manchester United-trainer Sir Alex Ferguson, maar zag na het pensioen van de Schot weinig perspectief in Manchester. Hij tekende vorige maand een contract bij Anzhi als assistent, maar krijgt nu dus de kans zich als hoofdtrainer te bewijzen in de Russische deelstaat.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen