FC Utrecht opent tegen Luxemburgse dreumes

16 juli 2013, 11:38   Bijgewerkt: 16 juli 2013, 12:00

Een kleine acht weken nadat de club zich ten koste van FC Twente plaatste voor de voorronde van de Europa League, begint het Europese avontuur van FC Utrecht. In het Stade Josy Barthel van hoofdstad Luxemburg  neemt de ploeg het donderdag op tegen FC Differdange 03, dat afgelopen seizoen vierde werd in de Luxemburgse competitie. Een dreumes in het internationale voetbal, maar wel een ploeg die sinds 2009 ieder jaar van de partij is in de voorronde van de Europa League.

Met FC Differdange 03 treft FC Utrecht een ploeg die, in deze vorm, pas tien jaar bestaat. De club ontstond in 2003, na een fusie tussen Red Boys Differdange en AS Differdange. De fusieclub begon in de tweede afdeling van het Luxemburgse voetbal en promoveerde in 2006 naar het hoogste niveau. Kampioen van Luxemburg werd de fusieclub nog nooit, wel won het twee keer (in 2010 en 2011) de nationale beker.

Differdange, een stadje met 20.000 inwoners, ligt in het zuiden van Luxemburg. De club speelt zijn thuiswedstrijden normaliter in het Stade Municipal de la Ville de Differdange, een stadionnetje dat plaats biedt aan slechts 1.800 mensen en niet voldoet aan de UEFA-eisen. De wedstrijd tegen FC Utrecht wordt daarom gespeeld in het Stade Josy Barthel in hoofdstad Luxemburg, het grootste stadion van het land.

De afstand van Utrecht naar Luxemburg bedraagt 'slechts' 375 kilometer, waardoor het voor Utrechters goed te doen is om de oversteek te maken. Bijna 1.500 fans zullen aanwezig zijn in het Stade Josy Barthel, dat een capaciteit heeft van 8.000.

Differdange heeft er, in tegenstelling tot FC Utrecht, dit seizoen al een ronde op zitten in de Europa League. De ploeg speelde in de eerste voorronde tegen FC Laçi, de bekerwinnaar van Albanië. In Albanië won Differdange met 0-1, in Luxemburg werd het 2-1. Beide doelpunten in de return, waarin FC Differdange een 0-1 achterstand goedmaakte, werden gemaakt door de Marokkaanse aanvaller Omar Er Rafik.

Een jaar na de voor Luxemburg ongekende prestatie van Differdange, vond de ploeg zijn Waterloo in de tweede Europa League-voorronde. Het Belgische AA Gent won twee keer, met 0-1 en 3-2. Heel eenvoudig ging dat echter niet, want Differdange kwam in de return in België met 0-2 voor. FC Utrecht is dus gewaarschuwd.

De wedstrijd tussen Differdange en FC Utrecht begint donderdag om 19.30 uur.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen