Zaakwaarnemer Alderweireld flirt met Leverkusen

Jw
11 juni 2013, 08:40

Toby Alderweireld staat open voor de interesse van Bayer Leverkusen. De Duitse topclub, die dit seizoen derde eindigde in de Bundesliga, heeft de Belgische verdediger van Ajax op het lijstje staan. Sören Lerby, zijn zaakwaarnemer, reageert enthousiast op de belangstelling.

"Ik weet dat Alderweireld daar op het lijstje staat", bevestigt Lerby de vermeende interesse in BILD. De Deen spreekt nog wel van een 'oriëntatiefase', maar gaat er met de speler over in gesprek. "Ik heb deze week een afspraak met Toby om zijn toekomst te bespreken. De situatie is echter duidelijk: hij heeft een contract tot 2014 bij Ajax en die wordt niet verlengd."

Ajax wil Alderweireld verkopen, omdat het dit jaar nog een transferbedrag kan vragen voor de international. Hoewel de mandekker veelvludig is gelinkt aan de Premier League, ziet hij de Bundesliga ook zeker zitten. "De Bundesliga is geweldig en Leverkusen zou een hele mooie club zijn voor hem."

Leverkusen is naarstig op zoek naar defensieve versterkingen. De ploeg van trainer Sami Hyypiä plaatste zich voor de Champions League, maar ziet Daniel Carvajal, Daniel Schwaab en Manuel Friedrich vertrekken. Hoeveel Ajax vraagt voor Alderweireld is niet bekend.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen