Van Gaal laat Sneijder en Maher concurreren

Jw
11 juni 2013, 09:08

De boodschap voor Wesley Sneijder is inmiddels duidelijk. De middenvelder van Galatasaray zal zich komend seizoen echt moeten bewijzen om mee te willen naar het WK in Brazilië. Bondscoach Louis van Gaal geeft aan dat Sneijder in Adam Maher een grote concurrent heeft.

Van Gaal pakte tijdens de oefentrip naar Azië de aanvoerdersband af van Sneijder en riep Van Persie uit tot zijn nieuwe kapitein. "Dit was het juiste moment om de aanvoerderskwestie te regelen", citeert het Algemeen Dagblad de bondscoach. "Als we in augustus tegen Portugal oefenen, wil ik dat alles duidelijk is. Dat is het nu. Ik heb een goed beeld van de kwaliteit en het talent van de internationals. Er zal nu niet zo veel verandering meer komen, al kan zich altijd nog een talent aandienen dat ineens doorbreekt."

En dat betekent dat de concurrentiestrijd los zal barsten, waarvan die op het middenveld de meest interessante is. De 'oude' garde voelt de hete adem van de talenten uit de Eredivisie. "Maher is een type 10 als Sneijder. En De Jong is meer Van der Vaart. Van der Vaart en De Jong zijn meer tweede spitsen, waarbij De Jong ook goed omschakelt en meeverdedigt. Sneijder en Maher laten anderen beter spelen", aldus Van Gaal, die op basis van zijn profielschetsen niet twee dezelfde spelers mee wil nemen. Dan wordt het dus Sneijder of Maher. "Dat is een logische conclusie."

Oranje sluit op dit moment het seizoen af met een lucratieve trip doorIndonesië en China.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen