Seedorf volgt online cursussen van de KNVB

Jw
11 juni 2013, 09:21

De KNVB stelt zich flexibel op richting Clarence Seedorf in zijn ambities om trainer te worden. De speler van Botafogo volgt sinds kort een trainerscursus bij de Nederlandse bond, maar kan niet veel in Nederland zijn. En dus moet Seedorf thuis aan de studie.

Dat betekent echter niet dat de oud-international het papiertje in de schoot geworpen krijgt. "Clarence is de eerste, mogelijk in een reeks", zegt Bert van Oostveen, directeur van de KNVB, in het  AD. "Hij is nog voetballer in Brazilië, dan kun je dus niet op dinsdag en donderdag naar Zeist komen. We doen geen geweld aan de inhoud van de cursus, maar het tempo is wel behoorlijk opgeschroefd. Clarence volgt de trainerscursus nu voor een deel online."

De versnelde opleiding van Seedorf is een uniek traject, waarin de KNVB veel energie en middelen steekt. "Er zijn mensen naar Brazilië gestuurd en hij is ook in Nederland geweest. De KNVB moet niet te star zijn. Als iemand als Seedorf zich aanmeldt, ligt er een unieke kans voor de KNVB. Hij heeft exceptionele kwaliteiten. Andere namen die deze buitenkans ook krijgen? Dat is speculeren, daar doe ik niet aan mee."

Seedorf voetbalt momenteel voor Botafogo in Brazilië. Eerder kwam hij onder meer uit voor Ajax, Real Madrid, AC Milan en Inter. Na zijn carrière als speler wil de viervoudig winnaar van de Champions League graag trainer worden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen