Mido (30) vindt geen nieuwe club en stopt

Jw
11 juni 2013, 11:28

De wisselvallige loopbaan van Ahmed 'Mido' Hossam (30) is ten einde. De ex-Ajacied vindt het op dertigjarige leeftijd wel mooi geweest. Hij kon geen nieuwe sportieve uitdaging meer vinden en heeft besloten zijn leven als prof gedag te zeggen.

Nederland leerde Mido tien jaar geleden kennen toen Ajax de Egyptenaar overnam van AA Gent. Mido was een groot talent en dat was te zien in zijn jonge jaren bij Ajax. In Amsterdam maakte hij onderdeel uit van het talentvolle team van trainer Ronald Koeman, dat het tot de kwartfinale van de Champions League schopte.

Mido bleek echter ook een enfant terrible, een lastige jongen om mee te werken. De spits werd door Ajax daarom verhuurd aan Celta de Vigo en een jaar later verkocht aan Olympique Marseille. Een reeks aan avonturen volgde, waaronder zelfs een korte terugkeer bij Ajax. Dat liep echter uit op een grote teleurstelling. Mido kampte met overgewicht en voegde weinig toe. Mido probeerde het later nog een keer bij Barnsley, maar ook dat werd niets. Op Twitter kondigde hij vandaag zijn afscheid aan. Hij sleet in totaal elf clubs.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen