Wenger: "Bouwen aan een team is spannend"

Jw
2 september 2012, 10:39   Bijgewerkt: 2 september 2012, 11:58

Veel toptrainers zouden er moedeloos van worden, maar Arsene Wenger laat iedere keer weer veel veerkracht zien. De Franse trainer van Arsenal verliest de laatste jaren elke zomer minimaal één of twee topspelers, maar begint telkens weer enthousiast aan een nieuw seizoen. "Bouwen aan een team is ook spannend", zegt hij.

Arsenal verloor in twee jaar tijd achtereenvolgens Cesc Fabregas, Samir Nasri, Robin van Persie en Alex Song. Dat laat zijn sporen na, want The Gunners wonnen de afgelopen jaren geen prijzen. Toch blijft de doelstelling ongewijzigd. "We willen de titel winnen. Als je daar niet voor gaat, stel je mensen teleur, met mij voorop", zegt Wenger in Engelse media.

Toch is het een ongelijke strijd met steenrijke clubs als Chelsea, Man United en Man City. "Arsenal is financieel sterker geworden. We moeten het echter opnemen tegen teams die op financieel vlak geen grenzen hebben. Dus al zou je een stadion vol krijgen met 120.000 fans, dan nog loop je tegen dat probleem op", legt Wenger uit.

Net als veel andere clubs met een klein budget hoopt Wenger dat de invoering van financial fair play de voetbalwereld verandert. "Een aantal clubs die veel geld hebben uitgegeven, beginnen zich zelfs al zorgen te maken. Arsenal opereert op een hele verstandige wijze. Wij maken elk jaar winst en dat is waar veel clubs juist niet in slagen."

Wenger denkt dat de gekste tijden erop zitten in het voetbal. "Ik denk dat de maatschappij het voetbal zal dwingen tot meer fatsoen. Je kunt je toch eigenlijk niet voorstellen dat iedereen welvaart moet inleveren, terwijl er in het voetbal alleen maar meer wordt verdiend. Dat gaat niet samen."

Vooralsnog regeert het geld wel weer in Engeland. Chelsea staat zonder puntverlies bovenaan, terwijl Arsenal slechts twee punten haalde uit de eerste twee duels.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen