Transfer Van der Wiel naar PSG afgerond

Jw
1 september 2012, 17:31   Bijgewerkt: 1 september 2012, 19:07

Gregory van der Wiel zet zijn loopbaan definitief voort bij Paris Saint Germain. Carlo Acelotti, de trainer van de rijke Fransen, bevestigde zaterdag de komst van de rechtsback van Ajax. De Oranje-international is voor vier jaar vastgelegd in Parijs en sluit na het weekeinde aan bij de peperdure selectie.

Van der Wiel zal niet zomaar de eerste keus zijn van Carlo Ancelotti. Hij moet volgens de Italiaanse topcoach de strijd aangaan met Christophe Jallet, die de laatste wedstrijden de rechtsachter was. "Christophe was onze enige optie voor de positie rechts in de defensie", aldus Ancelotti. "Hij krijgt nu concurrentie, maar dat zal geen probleem zijn voor hem."

Van der Wiel tekent bij Paris Saint Germain een vorstelijk contract van vier jaar, waarin een maandsalaris van 300.000 euro is opgenomen. Ajax ontvangt maximaal zes miljoen euro voor de 24-jarige verdediger. Omdat de transfermarkt in Frankrijk pas maandag dicht gaat, nam de Franse topclub de tijd om de transfer af te ronden.

Van der Wiel speelde zes seizoenen in de hoofdmacht van Ajax, waarin hij tot 130 wedstrijden in de Eredivisie kwam. De Amsterdammer scoorde daarin twaalf keer.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen