Nieuwelingen bezorgen Arsenal aansluiting

Jw
2 september 2012, 16:24

Arsenal heeft de aansluiting met de top in de Premier League vroeg in het seizoen weten te behouden. Liverpool is die door een 2-0 nederlaag juist kwijtgeraakt. De nieuwelingen Lukas Podolski en Santi Cazorla haalden de trekker over voor The Gunners.

Voor beide topclubs was het al min of meer aan- of afhaken. Arsenal had in de eerste twee speelronden twee punten gehaald, Liverpool slechts één. Om niet direct achter de feiten aan te lopen, was winst voor beiden dus eigenlijk noodzakelijk.

Arsenal trok aan het langste eind. Podolski, overgekomen van 1.FC Köln, zette na een half uur spelen een aanval op. Na een goede combinatie stormde hij af op Liverpool-keeper Reina en schoot hard diagonaal raak: 0-1. Liverpool, zonder Oussama Assaidi, had even later recht op een penalty. Luis Suarez werd een kans ontnomen door Per Mertesacker, maar scheidsrechter Howard Webb vond dat de Uruguayaan te makkelijk naar de grond ging. De oud-Ajacied had zijn naam tegen, leek het.

Liverpool miste vervolgens de klasse om de wedstrijd te doen kantelen. Suarez probeerde de kar te trekken, maar hij werd te weinig bediend. Cazorla besliste de wedstrijd in de 68ste minuut met een hard schot vanaf de rand van de zestien.

Arsenal sleept de broodnodige zege binnen en staat op vijf punten na drie duels. Bij Liverpool lijkt er weinig veranderd sinds vorig seizoen. The Reds hebben nog maar één punt verzameld na drie wedstrijden en dat is de slechtste seizoensstart in vijftien jaar tijd.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen