Maaskant na eerste zege: "Opgelucht en blij"

Jw
1 september 2012, 09:43

FC Groningen boekte vrijdagavond de eerste zege onder het bewind van trainer Robert Maaskant. Een opluchting, gaf de coach toe na de 1-0 zege in en tegen Den Haag. "Dit is een enorme opsteker."

“Ik ben opgelucht en blij, vooral voor de spelers. Ik hoorde dat we sinds maart al geen uitwedstrijd meer hadden gewonnen. Dit is een enorme opsteker", aldus Maaskant na de driepunter op de clubwebsite. "Qua wedstrijdverloop hadden we een ADO verwacht dat stormachtig begon. Daar hebben we een sterk blok tegenover gesteld. De beginfase hebben we redelijk overleefd en daarna kregen we meer grip op de wedstrijd. Tussendoor valt die goal dan nog.”

“Het was een beetje een situatie van ‘valt ‘ie wel of niet’. Dat had niets met het spelbeeld te maken. Na de 0-1 hebben we eigenlijk niet veel problemen gekend. Ik geloof niet dat Luciano nog een redding heeft moeten maken. We konden daarna een beetje blijven hangen en hebben de wissels erop aangepast. Die waren verdedigend. De counter kwam er niet uit, maar het blok stond goed. De persoonlijkheid en de winnaarsmentaliteit die we hebben getoond, daarover ben ik erg tevreden.”

ADO-coach Maurice Steijn baalde van die ene treffer die zijn ploeg fataal werd. “Wij wilden vanaf de eerste minuut de baas zijn, het initiatief pakken met en zonder bal. Na 25 minuten werden we echter slordig. De middenvelders wilden teveel de diepte zoeken. Zo’n doelpunt mag eigenlijk niet vallen. In de rust hebben we aangegeven dat wij het in het voetbal moeten zoeken, zoals we in het verleden ook al hebben laten zijn.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen